Even voorstellen

Wij zijn Mieke, Jan en Jeanne van Oers (v.l.n.r.), trotse inwoners van Alem en eigenaren van deze boerderij met B&B. Jan en Jeanne hebben vanaf de jaren ’80 het agrarische bedrijf opgebouwd. 

Dochter Mieke is de opvolger en draait, met steun van partner Rick en dochters Janne en Yfke, al een poos mee op het bedrijf van haar ouders. Haar focus ligt op de biologische bedrijfsvoering en het natuur- en landschapsbeheer.

Onze koeien

Na de start van het bedrijf in 1983 schakelden Jan en Jeanne in 1995 over van melkvee naar biologisch vleesvee. Onze koeien zijn van het ras Blonde d’Aquitaine. Robuuste, statige dieren die van maart tot oktober grazen in de uiterwaarden van de Maas. 

In 2022 hebben we een kruising van het ras Belgisch witblauw (‘Belse blauwe’) aangekocht. Deze koeien lopen in het natuurgebied de Heerewaardense Buitenpolder, lokaal ook wel Sahara genoemd, waar je ook heerlijk kunt wandelen.

Duurzaam ondernemen

We zorgen niet alleen goed voor onze dieren, maar ook voor de omgeving. Samen met Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat en de lokale natuurvereniging ‘de Capreton’ werken wij actief aan natuurinclusieve landbouw. Een goed zichtbaar voorbeeld hiervan zijn de meidoornhagen om onze weilanden mee te scheiden aan de zuidkant van Alem.

In het voorjaar van 2022 hebben we 224 zonnepanelen op de B&B geplaatst en is het hele terrein aangeplant. Ook de privéwoning op het terrein is sinds dit jaar volledig van het gas af en draait op zelf opgewekte stroom. Lekker duurzaam dus!