Eropuit vanuit B&B Alemsche Waard

B&B Alemsche Waard is een ideaal start- en eindpunt voor dagtochtjes. Alem ligt in de Bommelerwaard en wordt enkel door de Maas gescheiden van Noord-Brabant. Met aan de Gelderse kant historisch Zaltbommel en fruitstad Tiel, en aan de Brabantse kant bourgondisch ’s-Hertogenbosch en vestingstad Heusden. Een regio die volledig omringd is door de Maas en de Waal. Ontdek de dorpjes, steden, kastelen en forten in Rivierenland per fiets, te voet en over het water. In onze appartementen vindt u een ruim aanbod aan toeristische informatie en routes.

Fietsen in de Bommelerwaard

B&B Alemsche Waard is een perfecte uitvalbasis voor fietsers die houden van een gevarieerde omgeving. De B&B ligt langs de Maasroute tussen knooppunt 98 aan de Gelderse kant en knooppunt 1 in Noord-Brabant. Fiets door authentieke dorpjes, polderlandschappen en over een haast oneindig netwerk van slingerende dijken. Op veel plaatsen kunt u de rivieren oversteken met veerpontjes. Direct bij de B&B wacht veerpont Amalia om u naar de overkant te brengen. Geen eigen fiets? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Klompen aan en struinen maar

In de omgeving is het heerlijk wandelen. De Bommelerwaard is rijk aan struinroutes door de uiterwaarden, stadswandelingen, wandelroutes door prachtige natuurgebieden én klompenpaden. Een klompenpad is een lokale wandelroute door agrarisch cultuurlandschap over onverharde paden. De B&B ligt direct aan klompenpad de Alemschepad en is verbonden aan het Zandslagenpad. Door deze routes ontdekt u het beste van Maas én Waal.

Bewonder vanaf het water

Hier in Rivierenland ontkom je er op een mooie dag haast niet aan; recreatie aan, op en in het water. Gegarandeerd een ontspannen dag met mooie plekjes die je alleen vanaf het water ontdekt. In de jachthaven van Alem zijn sloepen te huur. Gooi je anker uit of leg aan op een strand of in een van de vele havens. Liever wat actiever? Huur een SUP, met of zonder les. Voor een relaxte stranddag kun je uitstekend bij  Recreatiegebied de Zandmeren in Kerkdriel terecht.

Bourgondisch Bommelerwaard

De Bommelerwaard biedt je een gevarieerd aanbod aan horeca en terrassen met prachtig uitzicht. Van simpele hap tot sterrenrestaurant, bij een eetcafé aan de dijk of een jachthaven aan de rivier. Het is ook heerlijk vertoeven op het terras in het centrum van ’s-Hertogenbosch, Zaltbommel of in Kerkdriel. Liever op het eigen terras van de B&B genieten van streekproducten? In de buurt zijn talloze fruitstalletjes en landwinkels met lokale lekkernijen van het seizoen, zoals aardbeien en kersen.